12 september - 14 oktober 2018

Warmond - Vanaf woensdag 12 september tot en met zondag 14 oktober exposeren Magdalena Jesionek en Lucia Fransen in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 16 september om 15.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.
Op 30 september zal Magdalena aanwezig zijn om de bezoekers te ontmoeten.

Magdalena Jesionek is geboren in Polen en is na haar opleiding in Polen in 1991 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Hoofdthema van haar schilderwerk wordt gevormd door architectuur en stedelijk landschap. De relatie ruimte-licht-bouwmassa staat in haar werk voor de verhouding van mens tot zijn omgeving ; haar schilderwerk is geen fotografische weergave. Daarnaast is zij geïnteresseerd in multimediale projecten waarin schilderkunst een relatie aangaat met andere (kunst)disciplines.

Lucia Fransen exposeert met keramische architectonische objecten. Na haar opleiding handvaardigheid is ze in 1994 afgestuurd aan de Hogeschool voor de kunsten, onderdeel keramische technieken te Utrecht. Inspiratiebronnen voor haar werk vindt Lucia in architectuur waarvan elementen op eigen wijze worden samengevoegd, vervormd en/of uitvergroot. Hierdoor ontstaan nieuwe beelden. Lucia gebruikt weinig glazuur zodat klei kan blijven ademen.