30 mei - 1 juli 2018

Warmond - Vanaf woensdag 30 mei tot en met zondag 1 juli exposeren Coco van Gent en Meindert Regoort in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 3 juni om 15.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.


Coco van Gent (‘56) werkte aanvankelijk als docent maar sinds 1994 begonnen als autonoom schilder en hout-collagist en ze is op dit gebied in basis autodidact. Zij exposeert met houtcollages. De betekenis van het werk ligt in kleur, lijn en compositie. Ze haalt de natuur uit haar context, vergroot haar of plaats haar op een onverwachte achtergrond, soms heel transparant maar vaak in sterke kleuren. Ze exposeert in binnen- en buitenland, net als nu, vaak samen met partner Regoort.


Website: www.cocovangent.nl


Meindert Regoort (‘67) is zijn werkzame leven begonnen als graficus en heeft in 2006, na een opleiding aan het HMC, de stap gemaakt naar het ambachtelijk werken met hout. Hij exposeert met kunstzinnig vormgegeven houten objecten waarbij houtstructuur en vorm zeer belangrijk zijn; Enerzijds zijn er de krachtige, zuivere vormen waarin het hout de hoofdrol speelt, anderzijds maakt hij een beeldend gebruik van zware oppervlaktestructuren of een vloeiend lijnenspel van lamellen. Als kunstenaar heeft Regoort inmiddels diverse prijzen gewonnen en exposeert hij in binnen- en buitenland.


Website: www.regoort.net