6 december - 7 januari

Warmond - Vanaf woensdag 6 december tot en met zondag 7 januari exposeeert Barthel Brussee in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van de tentoonstelling is op zondag 10 december om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

De Leidse kunstenaar Barthel Brussee exposeert met een selectie van zijn kleine olieverfstudies uit de omgeving, een aantal grote doeken, grafisch werk en video-fragmenten over zijn vroegere werk en hoe hij het nu aanpakt.
Barthel voltooide in 2001 zijn opleiding aan de KABK . Sinds 2011 is hij thevens werkzaam als docent beeldhouwen en schilderen.
Hij is ook striptekenaar; hij deed onderzoek naar de historische gebeurtenissen in 1923, toen er in de leidse schouwburg een heuse Dada veldtocht werd georganiseerd door Theo van Doesburg, zijn vriendin Nelly, Kurt Schwitters en Vilmos Huszarde. De voorstelling werd door Brussee in 80 pagina's stripverhaal gevangen met de graphic novel "Dada in Leiden". Als bevlogen docent en kunstliefhebber, bracht hij voor de drie oktober-optocht reconstructies in van "Parade", een kubistische voorstelling uit 1917, waarvoor o.a. Pablo Picasso verantwoordelijk voor was.