15 juli - 16 augustus

Vanaf woensdag 15 juli tot en met zondag 16 augustus 2015 exposeert het kunstenaarscollectief Bulbfiction in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 19 juli om 16.00 uur. de opening zal worden verricht door Bollenstreek kenner en schrijver van diverse boeken, de heer Herman van Amsterdam. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Zes kunstenaars vormen het kunstenaarscollectief BulbFiction. Deze kunstenaars laten hun passie voor de Bollenstreek tot leven komen in hun tekeningen, schilderijen en fotowerk. Ze beperken zich niet alleen tot de bloeitijd rond het voorjaar, maar richten zich op de Bollenstreek, zoals deze zich het hele jaar door laat zien. Want wie daar oog voor heeft, daarvoor openbaren zich tal van schoonheden. Nieuwe interessante invalshoeken worden door deze kunstenaars bij elkaar gebracht. Ieder met zijn eigen blik, met zijn eigen kunstvorm en dus allemaal zo verschillend maar met een gezamenlijk doel: de veelzijdigheid van de bollenstreek vastleggen, het gehele jaar door.

Erica Bosch (Hillegom, 1973) is autodidact. Haar focus ligt op landschappen en detail fotografie. Haar werk is realistisch, met een kleurrijke vlakverdeling, die abstraherend werkt. Erica is gefascineerd door de bollenvelden en mooie lichtvallen.

Harry Kunne (Hillegom, 1962) heeft zijn opleiding gehad aan de Vrije Academie Kennemerland. Een van zijn inspiratiebronnen is de markante Hillegomse schilder JAS. Hij schildert met olieverf op doek in een abstract expressionistische stijl. Daarnaast maakt hij etsen op oude ambachtelijke wijze.

Elisa Pasmans (Alphen aan den Rijn, 1965) is in 1996 afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar stijl is te omschrijven als figuratieve abstractie. Elisa wordt geïnspireerd door bloemen, mensen, mode, dieren en haar passie voor dans.

Evert Schellens (Eindhoven, 1961) is autodidact. Evert schildert al jaren alle facetten van de bollenvelden met o.a. kuubkisten en strobalen in alle jaargetijden. Hij schildert in een realistische stijl met een losse toets, waarbij er veel variatie is in de penseelvoering.

Raldi Somers (Hillegom, 1976) komt oorspronkelijk uit Hillegom, maar reist nu de hele wereld over als cameraman en fotograaf op zoek naar de perfecte beelden. Hij maakt foto’s van voornamelijk dieren en landschappen en recent ook panoramische landschappen.

Annemarie Spilker (Hillegom, 1980) is in 2003 cum laude afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam in 2003. Ze maakt zelfportretten en landschappen. Annemarie heeft een duidelijke eigen stijl die zich kenmerkt door intrigerende, verstilde beelden.

Kijk voor meer informatie op hun website: www.bulbfiction.nl

Foto's opening: Fred van Houten. Kijk voor meer foto's op de facebook pagina