29 april - 31 mei

Vanaf woensdag 29 april tot en met zondag 31 mei 2015 exposeren Lilian de Roever en Henk van Kooten in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 3 mei om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. In verband met de Boekenmarkt en papiermarkt is de galerie op 14 en 25 mei geopend van 11 tot 17 uur.

Henk van Kooten is in 1990 begonnen met quilten na jarenlang werkzaam te zijn geweest als juwelier. Na de basis cursus quilten en verschillende workshops heeft zijn eerste quilt, op de Quiltersgilde tentoonstelling in Den Haag gehangen, waarna hij actief is deel gaan nemen aan wedstrijden waarbij hij diverse nationale en internationale eerste prijzen heeft gewonnen. Onder leiding van Collette Berends heeft Henk cursussen gevolgd in het schilderen met textiel. Alhoewel hij is begonnen op de traditionele wijze heeft hij in de loop der jaren een geheel eigen stijl gevonden waarin gebruik wordt gemaakt van diverse technieken.

Lilian de Roever-Freijzer is al vanaf haar kindertijd creatief bezig geweest. Als tiener werd dat werken serieuzer: ze maakte reliëfs in klei en bewerkte stoffen met textielverf. Later begon ze met het maken van wandkleden, eerst met weeftechnieken in wol, maar daarna werden dat grote werken in touw, opgespannen in houten raamwerken. Veel creativiteit kon zij kwijt in haar werk als activiteitenbegeleider met dubbel gehandicapte mensen. De opleiding “Kunstzinnige Therapie – beeldend” aan de Hoge School Leiden was sloot hierop prima aan. Na haar afstuderen heeft zij bij deze opleiding korte tijd als vervangend docent boetseerlessen gegeven en gewerkt als Kunstzinnig Therapeut. Daarnaast is zij voor zichzelf aan het werk gegaan – deze keer met pastelkrijt en aquarel verf – en de afgelopen anderhalf jaar heeft zij de serie werken gemaakt waarmee ze nu exposeert in Het Oude Raadhuis.

Foto's opening: Fred van Houten. Kijk voor een volledig fotoverslag op onze facebookpagina.