25 maart - 26 april

Expositie Margareth Meulmeester en Gert-Jan van Maris in Het Oude Raadhuis van Warmond

Warmond – Vanaf woensdag 25 maart tot en met zondag 26 april 2015 exposeren Margareth Meulmeester en Gert-Jan van Maris in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 29 maart om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Gert-Jan van Maris (1961), groeide op in een ondernemersgezin van vijf kinderen. Al op jonge leeftijd was hij actief in modelbouw en creatieve vormgeving. Na een opleiding aan de Bosbouw en Cultuurtechnische school te Velp, heeft hij enkele jaren gewerkt in de cultuurtechniek waaronder in Saoedi Arabië. In 1985 is Gert-Jan zich gaan toeleggen op het beeldhouwen in steen. Hij volgde diverse opleidingen en workshops bij gerenommeerde docenten en kunstenaars zoals Marina van der Kooij, Jacqueline Petit, Jack Jonas en Bernard Matemera.
Na diverse omzwervingen heeft hij in 1997 gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. Als specialist in de interieurbeplanting adviseert hij bedrijven en instellingen bij de groene inrichting van de kantooromgeving. In 1999 begon Gert-Jan met Kunst in de Polder in Lisserbroek. Daar is hij zich gaan toeleggen op het beeldhouwen in steen en het doceren daarvan in workshops en cursussen. Verder exposeert hij onder andere stenen sculpturen uit Zimbabwe. In diverse thema exposities stellen ook Nederlandse kunstenaars hun werk ten toon bij Kunst in de Polder. Sinds 2005 werkt hij ook in (Roestvast) staal, en onderzoekt vanaf 2012 de mogelijkheden van 3D ontwerpen met de computer en het maken van deze ontwerpen door middel van 3D frezen en printen. Kijk voor meer informatie op zijn website: www.kunstindepolder.com

Margareth Meulmeester (1958) schildert vanuit haar hart. De schilderijen van Meulmeester onderscheiden zich door veelzijdigheid en kunnen ondergebracht worden in twee categorieën: figuratief en abstract, ofwel de aarde en de spirit. In beide gevallen gaat het om de puurheid en de overgave van waaruit zij ontstaan. Dit heeft tot gevolg dat haar schilderijen kracht uitstralen en de toeschouwer nieuwsgierig maken. De combinatie van haar sensitiviteit en haar kunstzinnigheid maakt dat zij buitengewoon goed in staat is om in opdracht te werken.
Margareth exposeert sinds 2000 in binnen- en buitenland(o a in China en het het Midden-Oosten).Ook geeft zij workshops en lezingen over de door haar ontwikkelde schilder methode. Kijk voor meer informatie op haar website: www.margarethmeulmeester.nl

Opening:
“Koop als eerste een beeld van Gert-Jan van Maris en u krijgt een schilderij van Margareth Meulmeester cadeau”. Met deze marketingtruc probeerde Jan Leune zondagmiddag het toegestroomde publiek bij de vernissage van een tentoonstelling in Het Oude Raadhuis van Warmond tot het kopen van kunst te bewegen.
Wegens vakantie van voorzitter Ans Bartelink mocht Leune als oud-voorzitter weer eens een expositie openen in de Warmondse galerie. Om meerdere redenen een aparte gebeurtenis. Margareth Meulmeester was partner van Gert Greveling, de veel te vroeg overleden penningmeester van de  vereniging Het Oude Raadhuis begin deze eeuw. Thans vormt Margareth een duo met Gert-Jan van Maris, bekend van onder meer het project ‘Kunst in de polder’. Nooit eerder hebben twee partners gelijktijdig in  de Warmondse galerie geëxposeerd. En tenslotte: de officiële opening vormde de opmaat voor de opening van een winkel-atelier verderop in de Warmondse Dorpsstraat later op de dag.
Het schilderij dat Leune tot verrassing van beide exposanten beschikbaar stelde voor de eerste koper van een werk van Gert-Jan van Maris heeft een bijzondere geschiedenis. Margareth Meulmeester gaf het vele jaren geleden  cadeau aan burgemeester Schelberg van Teylingen bij de opening van een van haar exposities. De gemeente besloot vorig jaar een groot deel van het gemeentelijke kunstbezit van de hand te doen. "Dat gebeurde tijdens een amateuristisch uitgevoerde veiling, waarvan de kosten uiteindelijk hoger waren dan de baten. Zo kwam ik voor een betrekkelijk luttel bedrag in het bezit van het schilderij. Dat voelde niet goed. Vandaar ik maar besloot het om niet beschikbaar te stellen bij een verkoopexpositie van Margareth en haar partner in Het Oude Raadhuis", aldus Leune.

Foto's opening: Fred van Houten. Klik hier voor een volledig fotoverslag op onze facebook pagina.