18 juni – 20 juli

Warmond – Vanaf woensdag  18 juni 2014 tot en met zondag 20 juli 2014 exposeert de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van de tentoonstelling is op zondag  22 juni om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. In verband met de Curiosamarkt op 6 juli is de galerie geopend van 11 tot 17 uur.

De Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland is opgericht in april 2006 en heeft inmiddels een ledenbestand opgebouwd met binnen- en buitenlandse leden. Een van de doelstellingen van de Vereniging is het ambacht van botanisch tekenen en schilderen onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Het vak heeft een rijke historie in het natuurgetrouw afbeelden van divers plantenmateriaal. De Vereniging probeert deze traditie voort te zetten en zo het ambacht niet verloren te laten gaan. Er worden tentoonstellingen, cursussen, workshops, lezingen e.d. georganiseerd. Ook staan de leden regelmatig op tuinmarkten voor kaartverkoop en promotie van de Vereniging. Verdere informatie over de Vereniging van Botanisch Kunstenaars Nederland is te vinden op www.botanischkunstenaarsnederland.nl

Op zondag 22 juni werd onder grote belangstelling de tentoonstelling geopend van werken van botanische tekenaars. Met 35 werken van 21 kunstenaars geeft de expositie een prachtig beeld van deze bijzondere kunstvorm. Wilt u weten hoe een botanische tekening tot stand komt, kijk op You Tube: http://youtu.be/We0eNkWhO2Y Hier wordt getoond hoe "de appelbloesem " wordt gemaakt. Dit werk is een van de 35 kunstwerken die u tot 20 juli in de galerie kunt bewonderen.

Foto's opening expositie: Ruud van der Loos