18 december 2013 – 26 januari 2014

Vanaf woensdag  18 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014 exposeren Wim Branse (schilderijen) en Bart Ensing(beelden) in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 22 december 2013 om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Wim Branse (1938) uit Den Haag schildert sinds 1997 en is gespecialiseerd in gedetailleerde olieverfschilderijen op paneel. Hij schildert landschappen, bloemen, stillevens, (huis)dieren en sinds kort portretten. Hij werkt al jaren zelfstandig en volgt zijn eigen weg. Hij maakt zeer realistische voorstellingen waarin zijn verfijnde kleurgevoel en de liefde voor het detail goed zichtbaar zijn. Daardoor heeft Wim zich ontwikkeld tot een vaardige fijnschilder met een modern palet. Hij werkt ook veel in opdracht. Bij deze expositie laat hij zowel oude als nieuwe kunstwerken zien. Kijk voor meer informatie op zijn website www.branse.nl

Bart Ensing (1960) uit Culemborg maakt sculpturen van in de natuur gevonden hout. Zijn werk is soms abstract soms figuratief, maar zeker niet zo realistisch als het werk van Branse. De sculpturen zijn organisch en nodigen uit om aangeraakt te worden. En dat mag, want “Hout moet je voelen”, aldus Ensing. Hij gebruikt hout met een onregelmatige vorm, soms al deels verrot en verschimmeld. Dat levert sculpturen op met prachtige kleuren en tekening. “Vaak weet ik niet wat ik ga maken: een beeld ontstaat al werken, al voelend, op organische wijze, met gevoel”. Dat kunnen de bezoekers zien en voelen. Kijk voor meer informatie op zijn website www.deverbeelding-online.nl

De combinatie van deze verschillende kunstvormen levert niet alleen een expositie op met 'voor elk wat wils', maar zeker ook een mooie combinatie waarbij het totaal meer is dan de delen.

Opening
Op zondag 22 december was de geanimeerde opening van de expositie van Wim Branse en Bart Ensing. Beiden vertelden iets over hun technieken en inspiratiebronnen. De bezoekers waren erg ingenomen met de balans in de tentoonstelling.

Foto's: Fred van Houten