16 oktober – 10 november 2013

De Nederlandsche Bank bezit een gevarieerde collectie van hedendaagse kunst. Gedurende drie weken zullen 19 werken uit deze collectie te zien zijn in het Oude Raadhuis in Warmond. Het thema van de Kunstweek is dit jaar “Kunst tilt je op”. Voor de kunstweekcommissie een reden om een tentoonstelling samen te stellen, uitgelicht de collectie van De Nederlandsche Bank. Met deze collectie hopen we de kijker op te tillen en op een andere manier kunst te laten beleven.

Bij de opening van de kunstweek op 2 november a.s. zal Joost Zwagerman een lezing geven over de tentoongestelde werken in de galerie. Voor meer informatie over de kunstweek zie de website van de Kunstweek: www.kunstweekwarmond.nl

Zondag 20 oktober is de tentoonstelling "Uitgelicht" in de Oude Raadhuis officieel geopend. De expositie is een onderdeel van de komende kunstweek die op 2 november van start gaat. Deze  tentoonstelling is een selectie van de kunstwerken van De Nederlandsche Bank. Kunstwerken die je treffen en je ook op een andere manier naar kunst doen kijken. Dit sluit prachtig aan bij het thema van de kunstweek: "Kunst tilt je op"

Hans Goudsmit van de Kunstweekcommissie gaf hierop een toelichting op het werk "Booty Trap". De kunstenaar zet de kijker op een ander been, "het is niet wat het is". Om de tentoonstelling beter te kunnen begrijpen liggen er boekjes in de galerie met een toelichting op de 19 kunstwerken.

Vanaf vrijdag 18 oktober 2013 tot en met zondag 27 oktober 2013 is in de kelder van Het Oude Raadhuis een expositie naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van de Strontrace. De expositie wordt samengesteld door de Stichting Zeilvaart Warmond. Kijk voor meer informatie op de website www.zeilvaartwarmond.nlFoto's opening: Ruud van der Loos