3 juli - 4 augustus 2013

Het werk van Pablo E. Sánchez (1988, Mexico Stad) kenmerkt zich door een intensieve manier van schilderen en fel kleurgebruik. Veel voorkomende thema´s in het werk van deze jonge kunstenaar zijn familie, religie, liefde, woede, leven, dood en de menselijke psychologie. In Catharsis  geeft Pablo ons een bijzondere inkijk in zijn persoonlijke filosofie, waarin de kunstenaar schildert uit een noodzaak om te creëren, een honger om zich te uiten en al zijn emoties en gedachten los te laten op het canvas. We komen exploderende kleuren, gewentelde vormen en vervormde figuren tegen. In de expositie Catharsis laat deze jonge Mexicaans-Nederlandse kunstenaar 20 werken zien waaruit de emotionele zuivering blijkt, die de artiest bereikt door middel van zijn schilderkunst.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.pablosanchezr.nl

De opening van de tentoonstelling van Pablo was geanimeerd en kleurrijk. Dit zowel wat de geëxposeerde schilderijen als wat de bezoekers betreft! Het deels Spaanstalige gezelschap toonde zich erg enthousiast. Ook het mooie weer en de drukte op het pleintje (door de curiosa markt) droegen een steentje bij.
Onder de titel catharsis verstaat de kunstenaar de verwerking van vele levensemoties, hij legt zelf de nadruk op het feest van het leven! Het leven dat hij met zoveel kleur weergeeft.