21 maart – 22 april 2018

Warmond - Vanaf woensdag 21 maart tot en met zondag 22 april exposeren Annelies Landsman en Fons Uytdehaag in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zaterdag 24 maart om 15.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.


Sinds haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1999-2004) exposeert Annelies Landsman een aantal keren per jaar. Vanaf 2006 is zij kunstenaar lid van Pulchri Studio in Den Haag. Haar schilderijen kenmerken zich door een bevreemdende realistische beeldtaal, kenmerkend hierin zijn architectonische vormen, emotionele leegte en soms een gevoel van dreiging . Ze gebruikt veel symboliek in haar werk en vaak verwijst ze naar concrete maatschappelijke gebeurtenissen. Zij exposeert een deel van haar, nog niet voltooide, nieuwe serie: ‘Op reis van het donker naar het licht’ en een aantal werken uit vroegere series


Na zijn pensionering eind 2011 begon viroloog Fons Uytdehaag (1946) met het maken van glasobjecten. Hij is een autodidact die de ambachtelijke kennis vergaarde en nog steeds verkrijgt via workshops en het volgen van stages. De “scheppende kracht van de natuur” vormt de bron voor zijn inspiratie. Door het gebruik van metaalstucturen probeert hij de beweging van het hete glas te sturen –het is als het ware een dialoog tussen glas en metaal- terwijl de kleuren die hij toevoegt deze beweging en de uiteindelijke vormen accentueren en de emotie vertalen. Zijn huidige werken zijn kleurige organische objecten waarvan hij hoopt dat de toeschouwer er de ziel in herkent, die hij probeerde erin te leggen.