11 september - 13 oktober 2013

Anna Bolten (1974) studeerde af aan de Koniklijke Academie voor de Beeldende Kunsten in Den Haag in 1999. Zij woont momenteel in Amsterdam, waar zij ook haar atelier heeft.  Zij begint een kunstwerk met tekeningen en schetsen voor de opbouw van het idee. Hierna schildert zij met ei-tempera en daarna met olieverf. Alle verf worden door haarzelf gemaakt. Anna haalt haar inspiratie uit foto’s, films, de natuur of uit andere mensen. Een uitsnede van een foto is meestal het eindresultaat. In Het Oude Raadhuis laat zij haar meest recente werk zien, aangevuld met enkele oudere werken. Kijk voor meer informatie op haar website www.annabolten.com

Rem Posthuma studeerde af aan de Rietveld Academie in Amsterdam in 1998, waarna hij nog een opleiding Toegepaste Kunst volge aan het Sandberg Instituut. Hij maakt ruimtelijk werk wat uitnodigt tot nadenken. Het proces om het kunstwerk te maken gaat vaak om een veelheid van techniek, zodat het werk in het atelier vaak doet denken aan rituele handelingen, waarbij herhaling een cruciaal middel van het creëren is geworden. Kijk voor meer informatie op zijn website www.remposthuma.com

De opening van de tentoonstelling van Anna Bolten en Rem Posthuma was geanimeerd en ontspannen. Tijdens deze bijeenkomst hebben beide kunstenaars uitleg gegeven over hun werk.
Anna raakt geinspireerd door filmbeelden en de boodschap die deze bij haar teweeg brengt. Zij legt delen van films vast op een foto waarna zij een eigen impressie geeft van het beeld dat haar als zodanig heeft geinsprireerd. Bevlogen vertelde zij over de invloed die de films op haar hebben. Naast dit werk hangen er ook andere kunstwerken van haar in de galerie.
Rem werkt met name met keramiek en is drie dimensionaal. In de galerie ligt zijn werk op de grond, maar zijn werk is altijd hangend. Vanwege technische beperkingen was dit niet mogelijk in het oude raadhuis. Rem werkt veel samen met architecten waar hij al in een vroeg stadium mee optrekt. Zijn werk wordt toegepast in grote ruimten. De buitenkant van zijn werk is als een huid, het belangrijkste deel van zijn werk. Deze kan bijvoorbeeld glimmend zijn in vele kleuren. Samen met het lijnenspel leidt dit tot prachtige kunstwerken.