19 juli-20 augustus

Warmond - Vanaf woensdag 19 juli t/m zondag 20 augustus exposeren in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 22 juli om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Marijke Renes exposeert met werk in gemengde techniek. zij maakt gebruik van verschillende soorten materialen, waaraan zij door toevoeging van o.a. acrylverf, lijm, zand, krijt, O.I. inkt, metaal, textiel en papier een nieuwe verrassende betekenis geeft.. Het is haar streven om het gekozen materiaal zodanig te ordenen, samen te voegen en te bewerken, dat er een nieuwe eenheid ontstaat: beelden van harmonie, schoonheid en poëzie. Het creatief proces begint met een idee vanuit de werkelijkheid waarbij met haar intuitieve manier van werken het oorspronkelijke idee enigszins "verschuift", waardoor een schijnbare abstractie kan ontstaan.Voor deze tentoonstelling heeft zij een keuze gemaakt uit diverse series. Tevens exposeert zij haar laatste werk, dat in het afgelopen jaar is ontstaan, waarbij opvalt, dat zij voor het eerst gekozen heeft voor een veel groter formaat dan voorheen.

Haar website: www.marijkerenes.nl

Bep de Meijer Overweg (1955) exposeert met keramische beelden. Zij houdt zich bezig met keramische vormgeving sinds 2001, sindsdien volgde zij diverse opleidingen oa de beroepsaopleiding aan de SBB in Gouda. In 2012 heeft ze haar eigen atelier met de naam Keramiek 32 geopend om te werken en les te geven, het atelier is gelegen het dorp de Hoef aan de rivier de Kromme Mijdrecht. In haar onderwerpen voelt ze zich het meest verbonden met menselijke figuren; het weergeven van innerlijke rust en het karakter. Ze werkt graag puur en organisch, bedekt niet met glazuren waardoor het materiaalgebruik zichtbaar blijft, minieme kleuraccenten maken het werk af.In de expositie in het Oude Raadhuis toont ze haar nieuwste werk waarin ze de uitdaging is aangegaan alle tekens van de dierenriem uit te beelden.

Haar website: www.keramiek32.nl