10 mei – 11 juni

Warmond - Vanaf woensdag 10 mei t/m 11 juni exposeren  Mariëls Verpaalen  en Alfons Nederkoorn in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 14 mei om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Mariëls Verpaalen (1947) exposeert met met schilderijen in acryl/gemengde techniek. Zij woont woont en werkt sinds 2008 in Zutphen. Haar schilderijen worden gekenmerkt door een permanente zoektocht naar het onzegbare: een poging de betekenisvolle lagen onder het oppervlakkig waarneembare te betrappen en vast te leggen. Mens en natuur worden tot hun essentie teruggebracht en de kijker wordt uitgedaagd tot een persoonlijke ontdekking of herkenning. Zij exposeert met werk dat is geïnspireerd door de poëzie bundel “21 verzuchtingen over het ouder worden” van Alfons Nederkoorn.

Alfons Nederkoorn  (1949) exposeert met gedichten. Ook hij woont in Zutphen. Verwondering, taal en verbeelding vormen een leidraad in zijn leven. Hij is afgestudeerd als wijsgerig socioloog en op latere leeftijd gepromoveerd op het humanistisch denken in Nederland. Zijn poëzie bundel “21 verzuchtingen over het ouder worden” is een persoonlijke zoektocht met als inspiratiebron 'de derde levensfase'. In de samenwerking met de beeldend kunstenaar Mariëls Verpaalen levert dit een schilderachtig spel van beeld en woord. De poëzie bundel is verkrijgbaar in de galerie tijdens de expositie.