1 maart - 2 april

Warmond - Vanaf woensdag 1 maart tot en met zondag 2 april exposeren Hiske Bem en Anton Verweij in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 5 maart om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.


Hiske Bem (1947) volgde lessen tekenen, etsen, boetseren en edelsmeden, naast haar studie rechten in Leiden. Inspiratie voor haar werk haalt zij uit de natuur zoals bladeren, insecten, veren en vogels. Tijdens deze expositie laat ze bonzen beelden zien. Haar werk is aangekocht of gemaakt in opdracht door diverse musea waaronder het Amsterdams Historisch Museum. Diverse beelden zijn uitgereikt als prijs voor bijvoorbeeld de Radio-4 prijs en Groenman Taal prijs. Kijk voor meer informatie op haar website: www.hensbem.nl

Anton Verweij (1947) woont en werkt in Frankrijk. Na zijn werkzame leven bij het Hoge Commissariaat voor de Vluchtleingen is Anton in 2007 weer gaan werken als kunstenaar. Hij beperkt zich niet tot 1 medium, maar schildert, werkt in 3d, en exposeert nu met gravures en lino snedes. De menselijke ervaring vormt het centrale thema in zijn werk. Nog steeds met duidelijk figuratieve elemenden, maar recentelijk ook steeds vaker onderwerpen die geen duidelijke specifieke eigen vormen hebben en leiden tot abstractie.
Kijk voor meer informatie op zijn website: www.antonverwey.com