25 januari - 26 februari

Warmond - Vanaf woensdag 25 januari tot en met zondag 26 februari exposeren Marian Timmer-Funneman en  Martin Groen in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 29 januari om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Marian Timmer-Funneman (1949, Indonesië)  keerde in 1956 met haar familie naar Nederland terug. Op creatief gebied heeft Marian vele paden bewandeld. In 2000 begon ze met de keramiekopleiding aan de SBB te Gouda. Na de opleiding in 2003 te hebben afgerond, volgde Marian nog extra leerjaren draaien en handvormen. Keramiek en met name het handvormen zijn uitgegroeid tot een passie.
Inspiratie vindt Marian in haar liefde voor dieren. Geïnspireerd door het beroemde beeld van de kudde paarden die in November 2006 bij het Friese Marrum door het water naar het droge kwamen, maakt Marian objecten waarbij groepen dieren versmelten tot een eenheid. De blijmoedigheid die haar werk uitstraalt valt bij het publiek zeer in de smaak. Dat heeft geleid tot publieksprijzen op een groot aantal kunstmarkten waaronder de internationale keramiekmarkt in Gouda en de La Lecq kunstexpositie 2010.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.mariantimmerkeramiek.nl

Martin Groen (1959, Den Haag) heeft van jongs af aan getekend. Zijn vader tekende en schilderde regelmatig en zijn broer maakte etsen en pentekeningen. Ook raakte hij gefascineerd door zijn Scheveningse opa die, op de achterkant van sigarendoosjes zeilloggers tekende met gebolde zeilen in de storm op volle zee. Op de Pedagogische Academie koos hij tekenen als specialisatie. Later volgde hij schilderlessen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en nam hij les bij de Haagse kunstenares Grada Bouman, lid van Pulchri. Aanvankelijk maakte hij etsen en aquarellen en later acryl- en olieverfschilderijen. Naast enkele portretten bleef het landschap hem altijd het meeste boeien.
Zijn werk is een oase van kleur. Bloeiende velden en waterreflecties worden door de ’s-Gravenzandse kunstenaar vanuit een niet alledaags standpunt geschilderd: een hoge horizon en soms ontbreekt zelfs de horizon, maar altijd in een sterk impressionistisch handschrift, waarin ritme en rust een volmaakte harmonie vormen. Zijn onderwerpen zijn klassiek, maar de thema’s dragen de vruchten van originele waarneming en originele visie.
Kijk voor meer informatie op zijn website: www.martingroen.eu

Zondag 29 januari vond de opening plaats van de expositie van Marian Timmer (keramiek) en Martin Groen (schilderijen). Het was een geanimeerde en gezellige bijeenkomst. Beide kunstenaars gaven uitleg met name over wat hen inspireert en over de toegepaste technieken.