21 december - 22 januari 2017

Warmond - Vanaf woensdag 21 december 2016 tot en met zondag 22 januari 2017 exposeren Theo Damsteegt en Wiepko Terpstra in Het Oude Raadhuis van Warmond. De finissage van hun tentoonstelling is op zondag 22 januari 2017 om 15.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Wiepko Terpstra werkt sinds 16 jaar met keramiek. Voordat hij zich toelegde op keramiek is hij jaren lang actief geweest als schilder en aquarelleerde hij veel. Zijn werk beoogt twee kunstvormen, de keramiek en de schilderkunst, te combineren. Hij maakt van klei driedimensionale voorwerpen en versiert deze met een tweedimensionaal patroon. De keramiek beslaat een schaal van puur praktisch tot heel kunstzinnig met daartussenin allerlei vormen die in meer of mindere mate nut en sier combineren. Zijn werkstukken heten weliswaar vazen en kopjes, maar ze hebben hun gebruikswaarde allang verloren: de vormen zijn gebaseerd op bekende huiselijke voorwerpen, maar de voorwerpen hebben geen praktisch nut en zijn zelfs onbruikbaar. De voorwerpen zijn van porselein dat beschilderd is met engobe. De engobe (kleurklei) verrijkt hij met pigmenten en een klein beetje glansglazuur om een satijnachtig effect te bereiken.
Kijk voor meer informatie op zijn website: www.aardsewerken.nl

Theo Damsteegt maakt sinds 2013 grafisch werk zoals linosnedes, droge-naald prenten en offset prenten, die hij in eigen atelier drukt op een etspers of boekenpers. Hij gebruikt daarbij olie-gebaseerde inkt. In 2014 ontdekte hij bij toeval de “schuifdruk” methode, waarbij in beginsel een linosnede-‘blok’ herhaaldelijk op één en hetzelfde stuk papier wordt afgedrukt en tussen de drukgangen in verschoven wordt. Daarbij ontstaat vaak een diepte-effect, vooral zichtbaar wanneer de prent van enige afstand bekeken wordt. De schuifdruk-methode past hij ook vaak toe in één of enkele beeld-elementen van de “samengestelde” linosnedes, die gekenmerkt worden door het gebruik van meer dan één blok. Verscheidene van deze samengestelde werken hebben een symbolische inhoud. Beide typen prent (schuifdrukken en samengestelde prenten) zijn in Het Oude Raadhuis te zien. Ze worden gedrukt in oplages van max. 10 exemplaren.
Kijk voor meer informatie op zijn website: www.theodamsteegt.com