7 september - 9 oktober

Warmond - Vanaf woensdag 7 september 2016 tot en met zondag 9 oktober 2016 exposeert Mieke Sampers in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van haar tentoonstelling is op zondag 11 september om 14.00 uur en wordt verricht door Lodewijk Grooters, voorzitter van de Stichting Veteranen Duin en Bollenstreek. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Mieke Sampers (Warmond, 1946 ) volgde haar opleidingen onder andere aan de Vrije Academie in Sassenheim en de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2005 studeerde zij af in Den Haag met als thema Goed en kwaad ofwel oorlog en vrede.
Als kind werd zij geconfronteerd met beelden op de televisie van de Tweede Wereldoorlog. Ze stonden en staan nog steeds op haar netvlies. Het gevoel van machteloosheid wat zij als kind voelde had plaats gemaakt voor actie. Gedurende haar studie hield dat onderwerp haar bezig en kwam zij in aanraking met het boekje “In Flanders Fields” van Herwig Verleyen. Dit boek heeft haar leven veranderd en haar artistieke werk vormgegeven.
Haar eerste monumentale schilderij van gemengde technieken bestond uit 121 kapotgeschoten klaproosschilderijtjes. Het aantal 121 heeft te maken met het feit dat op 11 november om 11 uur het vredesverdrag ondertekend werd en het vuren gestaakt. De Groote oorlog was voorbij. De voetsporen van soldaten, klaprozen en hoefijzers zijn nog steeds de basis van haar doeken.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.miekesampers.nl