25 mei - 26 juni

Warmond - Vanaf woensdag 25 mei 2016 tot en met zondag 26 juni 2016 exposeren Anja Serlie en Noortje Meijerink in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 29 mei om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. In verband met de Exotische markt is de galerie op 12 juni geopend van 11-17 uur. In verband met de Textiel markt is de galerie op 19 juni geopend van 11-17 uur.

Anja Serlie (1964, Warmond) volgde haar opleiding aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Momenteel werkt zij ook als docente Kunst aan het Scala College te Alphen aan den Rijn. Zij maakt bij voorkeur ‘Gemengde Technieken’. Deze werken zijn deels gemaakt op papier en/of doek met verschillende materialen en technieken. Daarbij is de kunstenaar voortdurend op zoek naar het evenwicht tussen kleur- vormgebruik en compositie. Het één en ander resulteert in levendige kleurrijke geabstraheerde werken, waarbij landschappen en stillevens vaak het uitgangspunt zijn. Over haar werk zegt zij zelf: ‘Door een bepaalde ordening te scheppen in de gekozen onderwerpen creëer ik een andere boeiende werkelijkheid.’ Een werkelijkheid die, hoewel persoonsgebonden, voor anderen de mogelijkheid biedt deze werkelijkheid mee te beleven.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.anjaserlie.nl

Noortje Meijerink (1950, Haarlem) leerde onder de bezielende leiding van Koos Boermans het vak van keramist. Al snel werd ze verliefd op porselein. Het ambachtelijke draaien en de precisie van de sgraffito techniek hebben haar voorkeur. De gedraaide porseleinen potten worden bedekt met een zwarte engobe waarin geometrische vormen of vogels worden uitgekrast. Sommige vogels op de potten krijgen een zilveren vleugel. Het samenvoegen van de ‘klei’soorten (porselein en metaalklei) is een technische uitdaging die meer dan de moeite waard is. Het resultaat is een sierlijke combinatie van mat zwart en helder wit porselein met het rijke glanzende zilver. Sinds de komst van koper- en bronsklei zijn de vogels figuratief. De met de hand gevormde porseleinen lijven en koppen krijgen staarten, halzen en poten van brons en/of koper. De rijke goudgele kleur van brons of het warme koper vervolmaken de trotse porseleinen vogels.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.noortjemeijerink.nl

F
oto's opening: Fred van Houten. Klik hier voor alle foto's van de opening.