20 april - 22 mei

Warmond - Vanaf woensdag 20 april 2016 tot en met zondag 22 mei 2016 exposeren Elsa ten Hove -de Ferrante en Irene Andreae in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 24 april om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Elsa ten Hove – de Ferrante volgde een opleiding monumentaal aan de academie in Arnhem en daarna cursussen bij ARS Aemula Naturae in Leiden, de Nieuwe Kunstschool in Oegstgeest en tekende portretten bij Frans de Haas. Toch keerde zij terug naar het ontwerpen, nu van haar eigen landschappen in acrylverf, zoals zij vroeger leerde ontwerpen tijdens haar opleiding in Arnhem. Vergezichten, bomen en lege landschappen hebben haar altijd erg aangesproken. Zo kon zij vroeger genieten van het kamperen op een rustig plekje. Deed je de tent open, dan keek je zo de wijde wereld in. Niet alleen de landschappen ook de huisjes, die zij veelal uit perspectief haalde zijn leeg. Kijk voor meer informatie op haar website: elsatenhove.weebly.com

Irene Andreae (1947) volgde een lerarenopleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Tijdens deze opleiding specialiseerde zij zich in keramiek, waarbij het ontwikkelen van glazuren haar grote interesse had. Na 12 jaar als docent op een middelbare school te hebben gewerkt, besloot ze zelfstandig verder te gaan met keramiek en les te gaan geven in het samenstellen van glazuren. Stenen, rotsen, maar vooral het strand met de door zee en wind ontstane patronen vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar. Om de essentie hiervan te vangen heeft ze door jarenlang te experimenteren een aantal glazuren ontwikkeld, die de serene sfeer aan de kust goed weergeeft.

Bij de opening van de expositie was veel belangstelling. In een ontspannen sfeer vertelden de beide kunstenaars over hun werk. Elsa ten Hove vertelde dat de horizon vaak leidend is in haar werk. De natuur is voor haar de grote inspiratiebron. Irene vertelde hoe belangrijk het glazuur is in haar werk aan de hand van het geëxposeerde werk. Het glazuur bepaalt de schoonheid. Elsa ten Hove en Irene Andrea spraken hun waardering uit voor de expositiecommissie die de expositie had helpen inrichten.

Foto's opening: Fred van Houten. Klik hier voor een volledig fotoverslag.