16 maart - 17 april

Warmond - Vanaf woensdag 16 maart 2016 tot en met zondag 17 april 2016 exposeren Nora van Klingeren en Joost Smit in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 20 maart om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur. In verband met Tweede Paasdag is de galerie ook geopend op maandag 28 maart van 13 tot 17 uur.

Joost Smit (1951) heeft oorspronkelijk een opleiding werktuigbouwkunde gevolgd. Vanaf eind jaren 90 heeft hij zich toegelegd op keramiek en diverse opleidingen gevolgd. Joost wordt bij het maken van keramiek het meest gefascineerd door bouwwerken. De bouwwerken kunnen paalwoningen, huizen, gevels van huizen, torens of zelfs kastelen zijn. In de bouwwerken wordt soms “leven” tot uitdrukking gebracht. Mensen, koningen, prinsen en hofdienders zijn personages die in de bouwwerken kunnen voorkomen. In het werk speelt fantasie een grote rol: de realiteit kan worden verlaten en personages en behuizingen kunnen worden vervormd.
Kijk voor meer informatie op zijn website: www.atelierdetorensvanjoost.nl

Nora van Klingeren (1956) heeft oorspronkelijke een opleiding architectuur gevolgd. Na  vele jaren werkzaam in projectmanagment begon het werken met de handen te kriebelen. Na keramiek en lassen heeft ze haar draai gevonden in textiel en meer specifiek in vilt en zijde. In de afgelopen jaren op textiel vlak aangevuld door diverse trainingen bij o.a. Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo. Door wolvezels van verschillende kleuren te gebruiken en verschillende zijde stoffen maakt zij patronen: je zou kunnen zeggen schilderen met wol en zijde. De zijde, die in de wandkleden wordt verwerkt, krijgt eerst een zeefdruk en wordt dan ook weer met de hand geschilderd. Van deze zijde lap gebruikt Nora slechts delen: stukken worden uitgeknipt en verwerkt in het vilt. Haar inspiratie haalt zij uit van alles, maar juist het werken in opdracht kan aanleiding zijn tot nieuwe richtingen.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.noravanklingeren.nl