19 augustus - 20 september

Warmond - Vanaf woensdag 19 augustus tot en met zondag 20 september 2015 exposeren Sandrina Kreek, Maria Otto-Pannekoek en Lukie de Bree in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 23 augustus om 16.00 uur. De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.

Sandrina Kreek (1963) heeft de 3 jarige vaktechnische keramiekopleiding SBB Gouda afgerond en diverse masterclasses gevolgd. Sinds 2009 werkt zij aan het keramische sculpturen en wandobjecten. In haar werk laat ze wortels, plantenresten en andere overblijfselen uit de natuur tot leven komen.  De beelden zijn organisch, aards en ruimtelijk van vorm. Haar werk wordt soms omschreven als rauw en kwetsbaar tegelijkertijd. Met de natuur als inspiratiebron probeert ze met haar beelden de kijker te raken en uit te dagen om verder te kijken. De oneindige kringloop van de natuur staat centraal. Geboorte-leven-verval- dood.  Zaaien-groeien-oogsten.
Sinds 2010 beschikt zij over een eigen atelierruimte te Amsterdam, waar ze dagelijks werkt aan nieuwe ideeën. Sandrina werkt op een schetsmatig manier. Haar beelden werkt ze niet van te voren tot in detail uit. Al werkend groeit het oorspronkelijke idee tot een eigen beeld, dat past in een serie. Dit doet zij door middel van boetseren en met de hand opbouwen van vrije vormen. De beelden zijn handgemaakt uit aardwerk- en steengoedklei, soms in combinatie met paperclay en porcelein. De huid wordt afgewerkt met eigen gemaakte sinterengobes en glazuren. Ze maakt zowel staande- als hangende objecten.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.skeramiek.nl

Maria Otto - Pannekoek is afgestudeerd aan de K.A.B.K. in Den Haag, waarbij zij zich voornamelijk heeft toegelegd op schilderen met olieverf en acryl op doek. Momenteel is zij docent aan de Vrije Academie in Sassenheim (onderdeel van de Volksuniversiteit Teylingen). In Frankrijk gaf ze als gastdocent regelmatig cursussen ,,En plein air" en landschapsschilderen.
Al op jonge leeftijd had zij veel aandacht voor de natuur. Ze tekende, determineerde planten bloemen en bladeren en maakte herbariums. Zij schildert nog steeds natuurgetrouw. De met losse hand aangebrachte achtergronden worden gecombineerd met vaste vormen en eigenzinnig kleurgebruik. Hierdoor ontstaan unieke sfeerbeelden en weidse geheimzinnige landschappen. Deze ontstaan naar aanleiding van reizen naar verre oorden, maar ook dichtbij huis op ogenschijnlijk gewone plekken. De liefde voor de natuur in al zijn verscheidenheid probeert zij door te geven via haar werk en aan haar cursisten.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.mariapannekoek.nl

Lukie de Bree (1953) is ook afgestudeerd aan de K.A.B.K. in Den Haag. Sindsdien werkt zij aan schilderijen, tekeningen, etsen en zeefdrukken op textiel. Haar werk draait om bloem en blad motieven, maar verwacht geen kunstmatig geschikte boeketten, ze heeft genoeg aan een eenzaam bloeiende tak, vanaf de knop tot het verwelkte blad. Daar vindt zij verborgen schatten en leeft ze zich uit in het ontleden van een enkele bloem- of bladvorm. De florale patronen en sierlijke lijnen bieden talrijke mogelijkheden tot combinatie en herhaling. Daardoor ontstaan meer abstracte composities vol erotiek en drama. Met warme aardkleuren in transparante lagen komt de tere, vergankelijke bloem tot leven.
Kijk voor meer informatie op haar website: www.lukiedebree.nlOnder grote belangstelling is de expositie op zondag 23 augustus geopend Zowel de keramische objecten van Sandrina Kreek als de schilderijen van Maria Otto en Lukie de Bree vinden hun oorsprong in de natuur. Ondanks deze gezamenlijke noemer zijn de werken heel verschillend. U kunt deze prachtige expositie bezoeken tot en met 20 september.

Foto's opening: Fred van Houten. Klik hier voor een uitgebreid foto verslag.