2019-5

De nieuwe expositie wordt geopend op zondag 12 mei om 16.00 uur.

Jan van den Bos studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Hij maakt beelden van metaal en woont en werkt in Zandvoort
De beelden die hij maakt zijn heel basaal en zonder diepgaande filosofieën. Hij zoekt elementaire, pure vormen die hij kan uitvoeren in metaalplaat.
Een beeld wordt eerst vaak in karton gemaakt om te zien of het een haalbare vorm is en daarna in staal, messing of zinkplaat. Het werken in plaat heeft zijn beperkingen daar het maar in een richting buigbaar is. Het ambachtelijke aspect in mijn werk vindt Jan belangrijk; het knippen, buigen, lassen, solderen en patineren. Het gevecht met het stugge metaal.

Nies de Vuijst volgde haar studie aan de Vrije Academie – Werkplaats voor Beeldende Kunsten – te Den Haag.
Zij maakt schilderijen. Ieder werk is voor haar weer een nieuw onderzoek op doek.
Het ontstaan van een schilderij is een intuïtief proces waarbij Nies tegenstellingen als horizontaal - verticaal, beweging en verstilling, structuur en transparantie als uitgangspunt neemt.
Tijdens het schilderen maakt ze voortdurend afwegingen wat betreft compositie en kleur. Het is vaak een langzaam proces waarbij transparante lagen acrylverf over elkaar gezet worden, en gedeeltelijk weer weggehaald worden. Ook worden dikkere lagen verf toegevoegd. Dit alles gaat net zolang door totdat uiteindelijk alles op zijn plaats valt en er een vanzelfsprekend beeld ontstaat.
De verkoopexpositie is te bezichtigen van 8 mei t/m 10 juni.