27 februari t/m 31 maart 2019

De opening op 10 maart om 16.00 uur wordt verzorgd door mevrouw Cécile Verburg, kunsthistorica. Zij studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Ruud Jaspers
Als kunstenaar is Ruud Jaspers autodidact. In 1994 begon hij met het maken van houtobjecten En sinds 1996 exposeert hij in galeries, op kunstbeurzen en op manifestaties voor houtkunstenaars.
De unieke structuur van de spiraal gebruikt Ruud in zijn objecten. Hij verzaagt een stuk hout en maakt er daarna weer een organische eenheid van. Deze spiraalvorm is een “ universele” vorm in ons universum, van spiraalnevel tot minuscuul slakje, van varenblad tot in bijv. zonnebloemen, overal kom je hem tegen, een prachtig beeld voor ontwikkeling en evolutie.

Thecla Renders
Zij is geboren op 21 april 1956 en woont en werkt sinds 2001 in ’s-Hertogenbosch.Ze studeerde aan de Kunstacademie van Rotterdam en voltooide een studie kunstgeschiedenis in Leiden. Sinds 1984 is zij werkzaam als professioneel kunstenaar en exposeert zij in Nederland en daarbuiten.
De eenvoudige sobere vormen in haar stillevens en haar figuurtekeningen worden op een expressieve wijze uitgewerkt, waarbij zij soms gebruik maakt van patronen in voor- en achtergrond en soms de lijst bij haar werk betrekt. De vorm staat in dienst van de kleur en van de expressie. Haar heftige heldere kleurgebruik is zowel bespiegelend als confronterend en zo typerend voor haar werk.
De expositie is te bezichtigen van woensdag 27 februari t/m zondag 31 maart.